Masajul este o forma de tratament care recurge la factori mecanici sau termici pentru a stimula, printre altele, activitatea muschilor si circulatia sangelui. La momentul actual, este una dintre cele mai apreciate terapii complementare, fiind totodata maniera perfecta de relaxare practicata de publicul larg. De la mersul regulat la un salon profesional, la utilizarea unui fotoliu sau scaun cu functii de masaj, in confortul casei, este aproape imposibil sa ne imaginam viata in lipsa acestei doze de rasfat, de care beneficiaza atat trupul, cat si mintea noastra.

Un lucru mai putin stiut de lume este faptul ca practica masajului ascunde o istorie bogata si fascinanta, iar efectele sale au fost testate din cele mai vechi vremuri. Iata cateva aspecte interesante pe care probabil nu le stiai legat de originile si evolutia masajului din Antichitate si pana in prezent.

  • Notiunea de masaj a fost utilizata pentru prima oara cu intelesul pe care il stim astazi (utilizarea mainilor pentru stimularea tesuturilor moi) la inceputul secolului al XIX-lea.
  • Cele mai vechi informatii cu privire la tehnicile de masaj sunt gazduite de un raport medical chinez din anul 1800 i.e.n., ceea ce confirma traditia, cat si rolul masajului in viata oamenilor din cele mai vechi timpuri pana la momentul actual. Mai mult decat atat, masajul detine o importanta majora in cultura si medicina chineza, impreuna cu acupunctura si folosirea anumitor tipuri de plante medicinale.
  • Atat in Asia, cat si in Egipt exista anumite date cu privire la masaj. In acelasi timp, in Grecia, Hipocrat – considerat parintele medicinei – era de parere ca orice medic valoros trebuie sa stapaneasca diverse tehnici teraputice de masaj.
  • Un alt personaj istoric marcant, Julius Caesar, a apelat la terapia prin masaj pentru a tine sub control epilepsia.
  • Un punct marcant in istoria masajului a fost reprezentat de interventia suedezului Pehr Heinrick Ling, din anul 1813. Acesta practic a pus bazele masajului suedez, iar tehnicile initiate de el au contribuit la dezvoltarea celor mai multe forme de masaj terapeutic modern.
  • Incepand cu secolul al XX-lea au fost demarate o serie de studii stiintifice care atestau avantajele masajului. Incepand din acest moment, oamenii au inceput sa manifeste interes pentru imbunatatirea starii generale de sanatate, iar nevoia de a beneficia de relaxare s-a facut tot mai resimtita. In prezent, observam o preocupare tot mai mare pentru terapiile complementare, masajul ocupand o pozitie de varf.

Chiar daca in trecut nu se cunoasteau toate consecintele sale benefice, masajul era practicat din cele mai vechi timpuri, de catre toate popoarele pamantului. Desigur, in prezent tehnicile utilizate de majoritatea maseurilor astazi sunt evoluate si imbunatatite, efectele pozitive fiind de asemenea imbunatatite.

La momentul curent, masajul este foarte diversificat, iar beneficiile sale au o baza stiintifica, fiind dovedite de specialisti si simtite pe pacienti pe propria lor piele. Astfel, se numara printre avantajele masajului imbunatatirea circulatiei sanguine, vindecarea unor afectiuni, modificari in bine la nivelul psihicului.

Mai mult decat atat, in prezent existe peste 80 de tehnici de masaj care au determinat fragmentarea acestei terapii in mai multe categorii – masaj suedez, terapeutic, thailandez, erotic, chinezesc, indian, etc. Fiecare dintre acestea prezinta specificul sau.

In trecut o practica primitiva, masajul si-a castigat prestigiul si popularitarea treptat, iar astazi reprezinta un adevarat rasfat pentru simturile noastre si totodata o solutie catre vindecare, una foarte placuta de altfel.

In cazul in care nu ai mai testat experienta unui masaj realizat ca la carte, iti recomandam sa incerci unul dintre masajele oferite in cadrul salonului nostru. Studiaza ofertele de pe pagina noastra si convinge-te si tu de puterea miraculoasa a masajului si efectele sale benefice asupra organismului!