Masajul tantric este o forma straveche de masaj care poate fi o modalitate fantastica de a realiza un preludiu intr-un cuplu; insa este in egala masura de benefic si pentru cei singuri. Exista o mare confuzie intre conceptul de masaj tantric si masaj erotic, motiv pentru care vom oferi cateva explicatii in randurile urmatoare.

Ce este masajul tantric?

Masajul tantric nu implica si relatii intime, cum sugereaza stereotipurile. Masajele care exploreaza intentionat placerile sexuale sunt cunoscute sub denumirea de “masaje erotice”, nu tantrice. Probabil aici se face si confuzia.

Masajul tantric are un substrat mult mai profund. Tantra reprezinta intalnirea dintre yin si yang, incorporand tehnici specifice pentru a invita ambele laturi energetice in cadrul masajului. Yin este cunoscut si ca energia relaxarii – acel timp de relaxare pe care il experimenteaza o persoana, in timp ce face un masaj sau o baie fierbinte. Yang-ul, pe de alta parte, este acea energie senzuala care trece prin corp precum electricitatea.

Focusul cade pe stimularea energiei in cazul masajului tantric. Acest tip de masaj cauta sa uneasca fluxurile energetice, fara a avea insa intentia de baza de a stimula persoana din punct de vedere sexual. In schimb, masajul erotic se concentreaza pe stimularea sexuala, iar de aici si diferenta. Este placut si senzual in foarte multe privinte, insa nu poate fi pus un semn de egalitate intre acesta si masajul tantric.

Beneficiile masajului tantric

Imbunatateste odihna – nu e de mirare ca masajele tantrice sunt foarte relaxante, prin urmare e logic si faptul ca dupa o asemenea experienta beneficiarul se va odihni mult mai bine.

masaj tantric

Imbunatateste respiratia – masajul tantric inglobeaza tehnici similare precum cele utilizate in cazul meditatiei. Prin tehnicile de respiratie profunda se transmite energia in intregul corp intr-o maniera mult mai eficienta.

Relaxeaza mintea, trupul si sufletul – masajul tantric relaxeaza corpul in toate felurile posibile. Poate fi insa de ajutor si cand vine vorba despre depasirea unor probleme emotionale. Fie ca sunt emotii negative, amintiri sau diverse alte experiente, pot fi stari eliberate cu ajutorul unui masaj tantric.

Duce beneficiarul la un nivel nou de constientizare – masajul tantric creste constientizarea propriului corp in intregul sau. Pentru cei care nu stiu inca exact ce le place si ce nu, masajul tantric poate fi modalitatea perfecta de a afla asta. La urma urmei, pielea este organul cu cea mai mare suprafata si, desigur, si cel mai sensibil, iar puterea atingerii poate face adevarate minuni in acest sens.

Este mai bun decat masajul erotic?

Totul se rezuma in acest caz la preferintele personale. Masajul erotic poate ca are o latura mai sexuala, insa asta nu il face mai mult sau mai putin bun decat cel tantric. Singura modalitate de a afla este programarea unei sesiuni de masaj de fiecare tip. Deci, experimenteaza si clasifica ulterior.

Vrei sa ai parte de un episode unic de acest gen? Te asteptam la Artemis – tot ce trebuie sa faci este sa suni la numarul de telefon afisat si sa iti rezervi binemeritatul timp de relaxare alaturi de una dintre maseuzele noastre. Ai la dispozitie o intreaga lista de optiuni dintre tipuri de masaj pe care sa le alegi. Vei face singur diferente dupa ce le vei incerca pe toate.

Si pentru ca merita sa descoperim mereu cate ceva nou, iti punem la dispozitie si masajul ce poate fi realizat de 2 sau chiar de 3 maseuze. O tentatie pe care nu poti sa o refuzi…